Dom teorije zavjere drevne civilizacije Video koji dokazuje da je Atlantida postojala

Video koji dokazuje da je Atlantida postojala

5 min čitati
0
0
37

Mnogi istraživači širom sveta se slažu da postoje mnoge drevne kulture kroz koje se prožimalo napredno spiritualno i tehnološko znanje.
Naučnici sa svakim novim otkrićem sve više veruju da je naše trenutno poznavanje istorije prilično netačno. Svako novo otkriće nam ukazuje da su u prošlosti postojala drevna kraljevstva i civilizacije o kojima danas ne znamo gotovo ništa.
Kada danas govorimo o civilizacijama Atlantide, Lemurije i Mu, ali i o drugim drevnim civilizacijama, ljudi obično kažu kako su to teme svetske mitologije. Međutim, postoje brojni drevni zapisi širom planete koji aludiraju na postojanje ovih sada izgubljenih carstava, ukazujući na kataklizmičke događaje koji su zbrisali ta velika kraljevsva sa površine planete.
Teorije o ovim velikim civilizacijama su danas samo delimično prihvaćene od strane istraživača, a mnogi literarni zapisi o njima su nedostupni opštoj javnosti.
Mejnstrim arheologija jednostavno odbacuje ideju da su pre astečke, majanske, egipatske i mesopotamijske civilizacije postojale još starije civilizacije koje je zbrisao veliki kataklizmički događaj pre nekoliko desetina hiljada godina.

Mnogi istraživači danas navode da je veliki meteor udario u Zemlju pre oko 13.000 godina, što je uzrokovalo naglo otopljavanje polova planete i izazvalo ogromnu poplavu koja je potopila celu planetu i zbrisala civilizacije koje su do tada živele na našoj planeti.
Veruje se da je priča o nastanku Eridua, koja je sastavljena negde oko 2300. godine pre nove ere, najranija priča o Velikoj poplavi pošto je starija i od biblijske Knjige Postanja.
U priči o nastanku Eridua je Utnapištim dobio zadatak od bogova da napravi veliko plovilo i u njega sakupi „seme života“ slično kao u priči o Nojevoj barki koja je danas većinom zastupljena u društvu zahvaljujući Bibliji.
Iako mnogi veruju da je Velika poplava samo mitska priča, jedan arheolog je pronašao nepobitne dokaze da se ona zaista odigrala.


Robert Balard, jedan od najpoznatijih arheologa koji je 1985. godine pomoću robotske kamere pronašao olupinu Titanika, istraživao je dubine Crnog mora blizu obale današnje Turske tražeći tragove drevnih civilizacija iz vremena Noja. Prema njegovim rečima, Zemlja je pre oko 12.000 godina bila prekrivena ledom, a zatim je počela da se topi. On je naveo da je voda oslobođena topljenjem leda povećala nivo okeana u svetu i potopila planetu.
Nepoznato je zašto mejnstrim naučnici ne veruju u ovu teoriju, mada se sumnja da je to zato što ona u potpunosti menja istoriju kakvu danas znamo.
Webtribune.rs

Učitaj još Povezanih članaka
Učitaj više dzevadic
Učitaj više u drevne civilizacije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *