Dom teorije zavjere vakcine Trump krenuo na medicinski lobi. Na dnevni red su napokon došle Vakcine.

Trump krenuo na medicinski lobi. Na dnevni red su napokon došle Vakcine.

5 min čitati
0
0
13
Trump

Dali je napokon za predsjednika SAD-a došao čovjek koji će pokušati da napravi neke prave promjene?

Svi dosadašnji predsjednici su odmah poslije inauguracije svoja obećanja bacali u zaborav sve do novih izbora kada bi ih ponovo aktualizirali.

Trump je izgleda poseban.

Trump odmah po inauguraciji kreće sa ispunjavanjem datih obećanja.

Ovaj puta je krenuo na jedan od najjačih svjetskih lobija.

Krenuo je na medicinski lobi sa namjerom da utvrdi dali se zataškavala veza imeđu vakcina i autizma.

Predsednik Trump je u ponedeljak ujutro naredio FBI-u da pretrese sjedište CDC-a u Atlanti zbog tvrdnji da agencija zataškava vezu između vakcina i autizma.

Samo nekoliko sati nakon Trumpovog pozitivnog sastanka sa direktorom FBI-a Džejmsom Komijem, agenti su sproveli raciju u 3h ujutru u zgradi Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), u pratnji doktora Vilijama Tompsona – koji se proslavio nakon razotkrivanja sistematskog prikrivanja veza između vakcinacije i autizma od strane CDC-a.

Skoro odmah nakon što je predsednik Trump imenovao Roberta Kenedija Juniora da vodi radnu grupu o vezi vakcine i autizma, zahijtevao je da Sali Jejts postane VD vrhovnog advokata Ministarstva pravde SAD-a (DOJ) 20. jaunara, kada on dođe na vlast – što je ona prihvatila.

Trump je u martu 2014. godine na svom Tviter profilu objavio niz kritičnih upozorenja o vakcinama:

“Da sam ja predsjednik, inistirao bih na određenim vakcinama, ali ne bih dozvolio više vakcina odjednom što dijete ne može da podnese – AUTIZAM.“

“Zdravo dijete ode kod doktora, napumpaju ga sa više vakcina, ono se ne oseća dobro i mijenja se – AUTIZAM. Mnogo je takvih slučajeva!“

A tri mjeseca kasnije, nakon što je kreirano partnerstvo King & Spalding-Jones Day Health Care i Life Sicences, Trump je nastavio:

“Dokazano je da sam u pravu po pitanju masovnih vakcinacija – doktori su lagali. Spasimo našu djecu i njihovu budućnost.“

Odmah po preuzimanju vlasti 20. januara, predsednik Trump je otpustio dr Toma Fridena i postavio dr En Šučet kao VD CDC-a.

Postoje mnoge glasine da je novoizabrani predsednk Trump odlučio da se kandiduje za predsednika zato što je njegovom najmlađem djetetu, Baronu, dijagnostikovan autizam odmah nakon što je primio dječiju vakcinu krajem 2013. godine, i da je njegova supruga, Melanija, obećala da će podnijeti tužbe protiv svakoga ko iznese takve tvrdnje – ali, koja se ipak neće preseliti u Bijelu kuću kako bi zadržala svoje dijete izvan “medijskog mjehura“ koji okružuje sve američke predsednike i njihove porodice.

Ako su sve ove priče istinite i ako je Trump iskren u svojim namjerama, na pomolu je dokazivanje onoga što smo skoro svi odavno znali.

Vakcine su veliko zlo koje je pogodilo čovječanstvo.

Ostaje nam da vidimo dali se napokon pojavio čovjek koji će im se suprotstaviti.

 

 

Webtribune/Kuhanija.com

Učitaj još Povezanih članaka
Učitaj više dzevadic
Učitaj više u vakcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *