Dom zanimljivosti Pismo Bakiru Izetbegoviću od jednog doktora.

Pismo Bakiru Izetbegoviću od jednog doktora.

8 min čitati
0
0
26
Pismo Bakiru Izetbegoviću

Ovo je jedno od najboljih pisama našem “dragom Bakiru” pa vam ga prenosim u cjelini.

Neću ni slovo promijeniti..


Bakir Izetbegović
Početak razgovora
16:42
“Ne znam ko ti je Admin,ali bar neka se on postidi što radi za takvog čovjeka,ustvari da se Vi postidite,Vas bar trebam persirati,radite za platu ko je ima još uvijek u ovoj SNAŽNOJ državi,piše ti El Bake jedan patriota koji je do jučer bio spreman poginuti za svoju državu a sad molim Boga da nestane,nikada nisam razmišljao da odem a sad je to jedina opcija za egzistenciju.

Znaš li ti ljudino kako je ići u školu dnevno po deset kilometara pješke pa 40 kilometara autobusom,ako imam para za mjesečnu a bude, pozajmi se,odradi na njivi ta mjesečna pa se onda uči i tako 4 godine srednje,6 godina fakulteta.

Znaš li ti kako je dan provest sa dvije marke,kako je živjeti od socijalne pomoći a završiti medicinu,i postati doktor medicine koji je ovdje samo tema za zezanciju lokalne napaćene djece,koja ispijaju pive od dvadeset KM zarađenih od onih GAZDI koji su za rat pobjegli u Njemačku.

Onaj ko nije ratovao taj sada dobro živi.Znaš li ti kako boli nakon svog tog mučenja i učenja sjediti u kući,biti na birou mjesecima,dok TATINI sinovi koji su bez mučenja završili sada rade i liječe takve ko tebe,da Bog da vas oni liječili čitav život.

Znaš li ti Bake šta znači dva sata spavanja,šta znači ispit bez štele,bez stranke,bez novca,znaš li kako je boljelo to sve,a zbog čega,da bih bio na birou.

Znaš li da me ne zanima vitalni interes kad mi nedaš osnovno pravo na život na egzistenciju.

Šuplja vam priča treba samo učiti,oni što ne uče a znamo svi ko su ti,dobijaju desetke,bivaju najbolji studenti,i zapošljavaju se bez problema,a moje znanje ovdje ne vrijedi,pored takvih besmrtnika.Izvini u afektu ne znam  šta pišem možda i ne skontaš, ne bi me čudilo.

Znaš li ko dobija tvoje debilne stipendije,znaš li – zapitaš li se,kako mi sa prosjekom 8,6 prezasluženim,kako mi koji zimi tražimo drva po šumi,ljeti radimo za dnevnicu,a završimo fakultet,znaš li kako mi,to ti se zove umijeće preživljavanja,sposobnost snalaženja u novonastaloj situaciji,ili ti inteligencija,mada ti nemaš pojma o tome  ,ali PREISPITAT ćeš ti to,a ja ću učiti njemački valjda mi bar vizu date,a ima 100 000 ih je spremno.

Znaš li kako boli kada ti otac koji je ratovao za ovu državu i ostao bez posla,bez igdje ičega kaže DA SAM BAR POGINUO SAD BI BAR IMALI NEKU PENZIJU,možeš li ti to progutati kao ja.

Znaš ti i što je on ostao bez posla nakon 35 godina staža,lahko vi  firme bacate u stečaj,znaš ti i što mu nedaju penziju,sve ti te zakone znaš,daj onome ko ima da ima još,a oni koji nemaju neka propadaju.

Hej moj Bake,ti si car,samo car može mirno spavati dok mu carstvo gladuje,ja ne bih mogao,da znam da neko do mene nema ništa,ne bih mogao vjeruj mi,ali radi toga što nas još ima takvih ,nas Bog trpi još uvijek,i ti i tvoja stranka ne vadi te se na vjeru,jer vi nemate pojma šta znači biti musliman,ne prljajte čistinu Islama.

Hej moj Bake svaka tebi čast,ti si uistinu SNAGA ove države kad još uvijek imaš obraza izaći pred narod na svakim izborima,a o tome da ne pričam jer sam radio i na izborima, jedan DOKTOR za dnevnicu radio,i vidio kako dobijate izbore.Srdačan pozdrav Bakinjo ako ti trebadne liječenje dodji moja etika i Hipokratova zakletva mi nalaže da pomažem i takvim kao što si ti,i da,ne treba ti markica,liječim džaba jer ovdje džaba i živim…”

Učitaj još Povezanih članaka
Učitaj više dzevadic
Učitaj više u zanimljivosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *